TENIM UN PLA!

L’activitat Tenim un pla! va néixer com a alternativa a la tradicional participació de l’AFA a la Fira de Nadal de Cardedeu, en un moment en que la pandèmia del Covid-19 i les mesures de prevenció van limitar qualsevol activitat o celebració de masses.

Esbós del plafó (foto pujada el 08/03/2022)

La idea ha estat activar una gimcana de durada d’entre 3-4 mesos amb una proposta de reptes mensuals i propostes puntuals, amb els següents objectius principals:

  • Consolidar la línia de treball entre les famílies i institut.
  • Potenciar actituds i valors de sostenibilitat, solidaritat i cura de l’entorn.
  • Activar espais d’aprenentatge lúdic (durant el matí) i algunes tardes.

Els reptes s’hauran d’assolir de manera cooperativa per part de tot l’alumnat i faran pujar el marcador d’institut solidari i sostenible. Com a premi, d’una banda, es farà una donació a una entitat local alineada amb els valors que es persegueixen i, de l’altra, hi haurà un premi lúdic especial pel grup-classe més participatiu i més implicat. Les famílies podrem participar-hi a través d’una vídeo-exposició de les feines fetes i posterior votació per part de tota la comunitat de l’institut.

Plafó real (foto pujada el 05/04/2022)

L’activitat es vol engegar durant el segon trimestre del curs 21/22 i amb la idea de poder-la realitzar cada any, amb nous reptes i propostes. Hem creat una comissió per tirar-ho endavant tot plegat, us animem a participar-hi!

UNA MICA DEL DIA A DIA.

Benvolgudes families,

El 2021 arriba ple de nous projectes que Alumnes, Centre i Ampa compartim, per tal de donar solució i resposta a les diferents situacions que el dia a dia porta a la convivència escolar.

Les mesures adoptades per prevenir els casos de Covid a les aules, com ara la obertura de finistres, conjuntament amb la baixada de temperatura d’aquesta època, són els elements a partir dels quals es defineix el projecte dels Medidors de CO2.

Amb els mateixos, es controla el nivell de CO2 de les aules i conseqüentment, en quin moment s’han d’obrir i tancar finistres, després d’adequar la temperatura dels espais. Actualmet, els alumnes dels cursos superiors s’encarreguen de la fabricació dels mateixos i el funcionament dels primers ja ha estat comprovat amb resultat favorable. (Felicitats a tots!).

Una altre iniciativa en la que s’està treballant és la restauració de L’Espai d’Ombres del Pati. La finalitat d’aquesta iniciativa, així com la seva execució és doble: per una banda, substituir els arbres que estan malfets i ampliar-ne el nombre d’ells (que esdevindria la primera fase d’actuació) i per una altre, actualitzar la zona de descans amb mobiliari nou, per tal que els joves puguin seure (que seria la segona fase).

De tot plegat, facilitarem més informació en properes entrades i a mesura que el canvi comenci i agafi forma.

Per més detall, disposeu de l’e-mail de contacte: ampa@plamarcell.net

Moltes gràcies a tots!

Salutacions,

Fdo. Grup Ampa.

QUÈ PODEM FER?. QUÈ VOLEM FER?.

Benvolgudes families,

Les condicions actuals que vivim i que han capgirat el nostre dia a dia, ens han portat a preguntar-nos què podem fer amb la tradicional Fira de Nadal i els tallers de preparació que cada any, han realitzat conjuntament el Centre, les families i els alumnes.

A la darrera trobada que l’ Ampa del Pla Marcell va celebrar, a primers del mes de novembre, ens vam preguntar què volem fer, per donar continuïtat als propòsits i valors de convivència que volem seguir compartint, amb els nostres fills i filles: la participació, el valor del esforç que es recompensa, l’ajuda ecònomica i la col.laboració.

Finalment, vam acordar fer una adaptació a la Fira de Nadal que temporalment, quedarà suspesa i valorar nous formats de projectes que englobin diferents activitats d’una mateixa temàtica, per realitzar, en col.laboració amb una entitat o associació del poble que treballi per un interés comú, com podria ser el medi ambient o el benefici social.

En aquest sentit, vam aprovar presentar, de cara la propera trobada de l’Ampa, una llista de opcions d’entre les quals triar aquella en relació a la qual, es defineixin les diferents activitats que es portaran a terme i que presenti un format ajustat a la realitat existent.

Està clar, que vivim temps de canvis, de noves maneres de fer i de relacionar-nos però des de l’Ampa seguim treballant per tot allò que és esencial i ens apropa els uns als altres.

Nota: Per qualsevol suggeriment que voleu presentar, disposeu del e-mail de contacte de l’Ampa: ampa@plamarcell.net

Perque a aquesta Ampa, tothom és benvingut i a totes i tots us hi esperem!.

Salutacions,
Fdo. Grup Ampa.

BENVINGUTS!

Benvinguts mares i pares que continueu un nou curs i que us incorporeu per primer any, a l’Ampa del Pla Marcell. L’espai de trobada mitjantçant el qual les families participem i acompanyem els nostres fills, en el seu dia a dia, en aquesta etapa de canvi i creixement que és l’educació secundària.

Aquest any, l’Ampa del Pla Marcell es renova amb una nova elecció i amb noves propostes pensades per donar suport a les families i els alumnes.

Així, la darrera sessió de l’ampa, celebrada aquest mes d’octubre, entre d’altres, es va aprovar fer una revisió de quota a la baixa, de cara a aquest curs. (Properament, es facilitarà més informació i detall, respecte aquest tema). Es va proposar i acordar fer la celebració on-line, de les futures convocatòries d’assamblea i es va valorar i aprovar la continuïtat de la participació de les families, més enllà de l’assistència a les pròpies reunions i conforme la disponibilitat de cadasqú, mitjatçant l’ús del e-mail com un canal que manté la comunicació fluida i directa i que facilita recollir neguits, consultes i propostes de cara a nous projectes per portat a terme aquest any escolar. (Per aquesta darrera opció podeu dirigir-vos al e-mail del Ampa ampa@plamarcell.net).

Altre tema considerat, va ser la re-definició de la tradicional Fira de Nadal. Per tal de donar continuïtat al seu esperit i mantenir la seva essència i valors de treball i cooperació, aquest any, s’aposta per nous projectes que es valoraran d’entre totes les propostes que desitgeu compartir a través del e-mail del ampa i que seran ben rebudes.

Perque a aquesta Ampa, tothom és bensingut i a totes i tots us hi esperem!.

Salutacions,
Fdo. Grup Ampa.

Moltes gràcies.

TEMPS DE CANVI. TEMPS DE RENOVACIÓ I CREIXEMENT.

Tot just finalitza un curs acadèmic ple de canvis, adaptacions i cooperació. Un curs que va començar en el marc d’una rutina normalitzada però que ha hagut d’adaptar-se en formes i comunicació, als canvis que ens ha portat ,aquesta crisi sanitària, a tots els nivells del dia a dia i de la realitat que coneixíem.

Gràcies a tots per la bona feina feta: equip directiu, professorat, mares i pares, alumnes i Ampa perquè des de la participació i cooperació de tothom, hem fet girar la roda per donar suport a la formació acadèmica dels nostres fills i de la convivència en societat de tots i d’aquesta manera, continuar avançant, sense deixar ningú enrera.

Des de l’ Ampa seguim compromesos, volem continuar sumant i donant resposta a les inquietuts de mares i pares, d’alumnes i professionals educatius per ser aquest enllaç comunicatiu i la força que permet arrivar encara més enllà…per això us esperem a tots i us agraïm per endavant, la vostra col.laboració.

Ens veiem de tornada, un any més, renovats i compromesos!.

Bon estiu a tothom i moltes gràcies!.

Salutacions,
Fdo. Grup Ampa.

……………………………Continuarà……………………….

JO EM QUEDO A CASA. JO ACTUO.

Benvolguts pares i mares!

El Covid-19 ens ha portat una nova realitat. El confinament a casa, el canvi de les rutines diàries, l’aïllament i limitació de les nostres relacions personals…però també ens ha proporcionat un espai i temps d’observació i reflexió per valorar el que és important del que no ho és, la responsabilitat per protegir qui pot patir amb major afectació aquesta malaltia, l’ agraïment envers els professionals que vetllen pel benestar de tots i l’empatia i solidaritat per actuar i treballar units per donar’ls hi suport i facilitar la tasca que realitzen i el seu dia a dia.

De manera anònima, a través de les xarxes, pares i mares, fills i filles, companys i companyes, amics i amigues, coneguts i conegudes, desconeguts i desconegudes…ciutadans, organitzacions de comerços, associcions, ampes,empreses, ajuntaments…han creat un lligam de suport per preparar i repartir material, per imprimir mascaretes i pantalles, per portar-les i repartir-les als hospitals.

L’equip directiu i Ampa del Pla Marcell amb col.laboració amb totes les ampes del centres educatius de primária i secundària de Cardedeu han participat amb aquesta solidaritat compartida, aportant material, hores de cosir, impresions 3D d’epis i donació econòmica per tal de proveïr l’Hospital de Granollers i resta de centres d’atenciò mèdica així com organitzacions d’atenció personal. A tots ells, des d’aquestes línies un agraïment de tot cor i un molt, molt fort: ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

MOLTES GRÀCIES A TOTS!

Salutacions,
Fdo. Grup Ampa.

PLA MARCELL ON-LINE.

Benvolguts pares i mares!

A raó del tancament dels centres educatius, l’equip directiu i docent del Pla Marcell ha preparat vies alternatives per tal de donar continuïtat al dia a dia.

1-Pel que fa la comunicació amb les families que ja tenen fills estudiant al centre:

“A partir de dilluns 16 de març l’atenció al públic de l’institut es farà online o per via telefònica. El mòbil habilitat és el 667 70 04 26 i atendrem en horari 9:00h a 14:00h. “.
“Es preveuen comunicacions regulars que farem per mail i penjarem a la web del centre”.

2-Pel que fa a les families que volen realitzar la inscripció per primera vegada al centre:

“Les famílies que tingueu previst fer preinscripció per 1r d’ESO rebreu instruccions (que encara no tenim) per fer-la efectiva”

3-Pel que fa als alumnes:

S’ha prepat material d’estudi, segons cada curs, un espai de entreteniments i un apartat de noticíes actualitzat, al que els alumnes podran accedir a través de la mateixa pàgina web del centre i/o en següent link: acasa.plamarcell.cat

“Estem preparant un espai online amb cursos classroom per cada grup classe i amb un horari d’atenció del professorat i de connexió de l’alumnat de 9:00h a 13:00h. Allà tindran un horari de les diferents matèries amb tasques i el professorat disponible. No són deures d’estiu (que els podem fer el dia 14 de setembre!!).. és una organització online però amb una disposició horària concreta per anar fent tasques més curtes i amb terminis d’entrega també curts”. 

Moltes gràcies a tots!

Salutacions,

Fdo. Grup Ampa.

2. COVID-19: SENY, RESPONSABILITAT I SOLIDARITAT.

Benvolguts pares i mares,

La COVID-19 és el tema d’actualitat en tot el món i la informació en relació a aquesta malaltia és molta i molt repetida, per aquest motiu, aquestes línies no pretenen ser més del mateix, però sí una reflexió que ens ajudi a tots a entendre la importància i serietat del tema.

A portes de conéixer les mesures que adoptarà el Govern Central i davant la sol.licitud del President de la Generalit, el sr. Quim Torra per fer efectiu el confinament de Catalunya, ens trobem amb una mesura de contenció de la pandèmia COVID-19 davant la seva propagació creixent, amb l’objectiu de facilitar l’actuació dels professionals i evitar el col.lapse dels espais necessaris per realitzar l’atenció sanitària corresponent.

Una mesura que necessàriament ha d’anar acompanyada del seny i la responsabilitat individual i en conjunt, de tot la ciutadania, per tal de tancar les possibles línies de contagi. Tal vegada com de la solidaritat que hem de mantenir respecte la feina dels professionals, les persones infectades i greus i la resta de població a qui s’ha de protegir i evitar el seu contagi.

Seny, Responsabilitat i Solidaritat perquè el confinament esdevè una forma de convivència excepcional que estem acostumats a veure a les pel.licules però que són realitats moltes vegades, molt difícils per a tots i sovint, molt dures per la població amb major risc de precarietat, exclusió, edat….

Ara, és moment de la serenitat, ara és moment de fer pinya perquè aquesta malaltia ens mostra que tots som iguals i tots hem de cuidar de tots per això:

Moltes gràcies als professionals de la salud pública que dediquen el seu esforç, en aquests moments, amb manca de mateiral i amb excès d’hores de presència.

Moltes gràcies a aquelles persones que es movilitzen desinterasadament per ajudar a altres amb més dificultats.

Moltes gràcies a qui roman a casa.

Gràcies a tots!

Fdo. Ampla Pla Marcell

LA COVID-19: PREVENCIÓ I ACTUACIÓ.

Benvolgudes families,

El darrer dimecres 11 de març del 2020, L’ OMS (Organització Mundial de la Salut) oficialment, va considerar la malaltia COVID-19 com una pandèmia, donada la seva simultanietat a diferents països del món.

La inexistència de vacuna i la facilitat amb la qual es transmet suposa que la població amb més risc d’afectació, siguin les persones majors de 65 anys i /o les que pateixen problemes de salut previs al virus (malalties de cor, pulmons diabetis i problemes d’inmunitat) pels quals l’índex de mortalitat s’eleva al 8%, en la població de més de 70 anys, a diferència de la resta de població on l’ afectació és redueix entre el 0,2% i 0,4%, en persones d’entre 10 i 49 anys (segons l’article publicat per Diari de Tarragona del 27 de febrer del 2020).

La transmissió del virus que causa la COVID-19 principalment, es dóna a través de les gotes que s’exalen al parlar, tossir i esternudar.

Les mesures de prevenció per pal.liar el contagi en les relacions interpersonals són clares:

1-Mantenir la distància mínima de seguretat interpersonal: 1-2 metres.

2-Cobrir la boca en cas de tos o esternut i fer-ho preferiblement amb la part interior del colze ja que amb les mans, freqüentment ens toquem ulls, nas i boca que són les mucoses per on s’absorveixen les gotes infectades.

3-Realitzar de manera freqüent i meticulosa la higiene de les mans amb aigua i sabó o sol.lucions alcohòliques (70%).

Altres indicacions a tenir en compte són:

1-Evitar que les persones grans surtin al carrer i que mantinguin contacte amb els nens.

2-Evitar els espais on es concentri multituts de gent.

3-Evitar anar als Caps i hospitals.

En el cas que es presentin símptomes d’infecció: tos seca, problemes resporatoris i febre, caldrà trucar al telèfon d’emergències 112 i emergències mèdiques 061.

Per més informació en relació al COVID-19 el govern central ha habilitat la següent compte de twiter: @SaludPublicaEs.

Tambè trobareu informació la pàgina web de la Generalitat: canalsalut.gencat.cat i a la pàgina web de la OMS.

Gràcies a tots.

Fdo: Grup Ampa.

INFORMACIÓ ECONÒMICA

Benvolgudes families!

Aquesta setmana, està previst que es faci la liquidació dels ingressos obtinguts amb les vendes de la Fira de Nadal.

Els propers dijous dia 5 i divendres dia 6 del corrent, al mateix centre Pla Marcell. Els voluntaris que van participar tant en els tallers de preparació com en la venda al stand, trobaran companys i companyes de l’ Ampa encarregats de fer el pagament prèvia signatura al llistat de control conforme aquest es realitza.

Des de la Direcció del Pla Marcell s’ha enviat un e-mail a les families amb la informació detallada així com l’autorització annexa que haurà de ser signada i presentada per tal de fer efectiu el cobrament.

Per altra banda, tal com es va comunicar en l’ e-mail que es va enviar durant el darrer mes de febrer, en breu, es passarà als números de comptes facilitats, el rebut corresponent a la quota de l’ Ampa d’aquest curs, l’import del qual pujarà a 25,00 euros.

Per més informació, podeu contactar al correu de l’Ampa Pla Marcell: ampa@plamarcell.net

Ens trobem com sempre a l’ Ampa i seguirem en contacte als diferents canals comunicatius.

Gràcies a tots!.

Grup Ampa

…………………………..Continuarà……………………………….